Eterni Gruppen styrker satsning innen industri og tekniske fag

Eterni Norge kjøper opp Safejob Bergen AS, og etablerer ny divisjon i selskapet innen tekniske tjenester, med særlig fokus på å styrke bemanningen i olje- og energinæringen.
Bilde av to mennesker ute på gaten i Bergen: dame med svart hår og svart genser og jeans til venstre, og hivt, litt eldre mann med grått hår og briller i dress til høyre.
BL-direktør i Eterni Gruppen Linn Magnussen Lillefosse og daglig leder i Safejob Ketil Olsen gleder seg til å bringe enda flere mennesker sammen i en helt ny divisjon.

Sammen med Moment Group, er Eterni Gruppen en ledende nordisk leverandør av fleksible bemanningsløsninger. Gruppen har tilstedeværelse over hele Danmark, Sverige og Norge, en samlet omsetning på ca 3 milliarder norske kroner og innehar en ledende posisjon innen fleksibel arbeidskraft.

– Safejobs verdier harmonerer godt med det Eterni Gruppen står for i dag. Vi er glade for å ha funnet enda en ny partner som er med på å skape enda bedre forutsetninger for å satse innen industri og tekniske fag, sier Rune Myrseth, konsernsjef i Eterni Gruppen.

Både i Norge og Danmark har selskapet allerede en rekke spesialister innen turnus og mobiliseringsløsninger, med lang og solid erfaring innen industri, og avtaler med de største aktørene innen de aktuelle områdene. Mange i selskapet har nå flere tiårs erfaring med levering av industriarbeidere til raffinerier, olje- og gass installasjoner, verfts- og skipsindustri, samt teknikere til både onshore, offshore og inshore. I Norge har selskapet også en av landets største bemanningsspesialister innen elektro og tekniske fag – Elektro Personell. Med Safejob styrkes markedet ytterligere, særlig i Vest-Norge, hvor Eterni Gruppen har sitt hovedkontor.

– Vi har allerede flere leveranser i dag, og vil nå satse videre innen både tekniske fag og ISO fag & industrielle fag, sier Business Line Direktør for Construction & Installation i Eterni Norge, Linn Magnussen Lillefosse. – Ved å få Safejob med på laget, er vi enda bedre rustet til å imøtekomme behovene i arbeidsmarkedet, både nå og i fremtiden. Det vil bli svært viktig å kunne mobilisere og tilgjengeliggjøre menneskelige ressurser også for nye industriområder f.eks. innen vindkraft, og således kunne bidra inn i det grønne skiftet.

Det foreligger gode, grundige tariffavtaler innen de nye satsningsområdene, og Lillefosse understreker verdien av trygghet i arbeidslivet, også innen fagområder som er avhengige av fleksibel arbeidskraft:

– Jeg tror våre kunder, medarbeidere og samarbeidspartnere har forstått hvor høyt Eterni verdsetter sine ansatte, og at et trygt, inkluderende og ryddig arbeidsforhold er en suksessfaktor som kan være med å forklare den enorme veksten selskapet har hatt de seneste årene.

Daglig leder i Safejob Ketil Olsen, er overbevist om at oppkjøpet vil skape sterke synergier og muligheter for gode utvekslinger av erfaring og praksis:

– Dette vil tjene både våre kunder og våre medarbeidere godt. Lokal tilstedeværelse er viktig for oss. Vi fortsetter med samme ansatte, ledelse og organisering, men med nye ressurser og investering, og styrket satsning fra et ledende selskap i sterk vekst. Vi har mye å se frem til.