- muligheter i trygge rammer

Illustrasjonsfoto

Eterni presenterer mobilapplikasjon

Bemanningsbyrået Eterni har laget bransjens første mobilapplikasjon som hjelper utenlandske arbeidere med å forstå det norske arbeidslivet.

- Bemanningsbransjen må tenke nytt og bruke moderne teknologi til å integrere utenlandske arbeidere som kommer til Norge, forteller konsernsjef i Eterni Norge, Rune Myrseth. Han forklarer at Eterni har mange medarbeidere fra Øst-Europa og at de ofte har problemer med å forstå arbeidslivet i Norge. - Vi opplever at våre utenlandske medarbeidere synes det er vanskelig å forstå norske arbeidsrettigheter, blant annet tilknyttet forsikring, sykemelding og pensjon. Det er vår plikt å hjelpe dem på lik linje med våre norske medarbeidere. Jeg tror at mange andre bemanningsbyråer har de samme utfordringene, forteller Myrseth. Eterni-appen gir selskapets norske og utenlandske ansatte full tilgang til alt de trenger å vite om jobben, direkte på sin mobiltelefon. Informasjonen er tilgjengelig på norsk, engelsk, polsk, slovakisk og litauisk.

Utenlandsk arbeidskraft er kommet for å bli
Arbeidsinnvandring tilfører det norske samfunnet viktig kompetanse og bidrar til å dekke mangel på arbeidskraft i flere sektorer. Ved inngangen til 2016 var 150 000 østeuropeere i jobb i Norge, viser tall fra SSB. -Vi er avhengige av disse arbeidstakerne for å få AS Norge til å gå rundt. Da må vi også tilrettelegge for at de får like muligheter som nordmenn og trygge rammer rundt sitt arbeidsforhold, sier Myrseth. Han påpeker at god kommunikasjon er ekstra viktig i bemanningsbransjen. – Mange ansatte jobber mye i feltet hos kunder og har lite direktekontakt med bemanningsbyråene. Det er gull verdt å ha en mobilplattform hvor vi alltid kan nå dem, forklarer Myrseth.

Bedrer sikkerheten til de ansatte
- Ved hjelp av mobilapplikasjonen sikrer vi at alle ansatte får samme informasjon. I praktiske yrker som bygg- og anlegg, som vi jobber innenfor, vil en god informasjonsflyt bidra til bedre sikkerhet på arbeidsplassen. Kun fantasien setter begrensinger for hva man kan gjøre med datateknologi – opplæringsvideoer, varslingspåminnelser og visuelle oversikter over sikkerhetsprosedyrer, sier Myrseth. Han understreker at slike tiltak ikke skal erstatte tradisjonell opplæring, men fungere som et supplement.

Kom i gang:

Appen er kun tilgjengelig for ansatte i Eterni.

Når du har fått din personlige påloggingsinformasjon fra din kontaktperson i Eterni, kan du laste ned appen gratis via Appstore eller Google Play.

Last ned, installer og logg på!

Kom igang på 1-2-3!